Het kan knap lastig zijn om op te laden tijdens zware en vermoeiende tijden. Vooral zo vlak voor de vakantieperiode zullen de meesten van ons het wel herkennen. Ik wel in elk geval! Ik ben moe, mijn hoofd zit vol. Ik ben toe aan vakantie of in elk geval, aan opladen. Bij ons thuis ook geregeld een thema. We hebben twee jonge kinderen met een nogal hoog energieniveau, twee honden met een nog veel hoger energieniveau en beiden een drukke baan en eigen bedrijf ernaast. Weinig tijd over dus. En hoe laad je dan nog op tussen de taken en verantwoordelijkheden door? Ik heb een relaxpakket. In de eerste plaats betekent opladen voor mij alleen zijn. Elke dag een moment. Alleen het bos in, in bad gaan en goed slapen. Maar als de drukte te lang duurt, werkt ook dat niet altijd even goed. Dan zijn er een paar uurtjes sauna voor nodig om weer wat energie te voelen. En als zelfs dat niet werkt, dan moeten er afspraken afgezegd worden en ruimte en tijd worden gecreƫerd. Want uit ervaring weet ik, hoe langer ik wacht, hoe lastiger opladen wordt. Ik ben benieuwd wat jouw manier van opladen is. Weet jij het zelf? Waar voel jij je energieker en blijer van?

Recommended Posts